Qlabos Cordiceps, Reishi, Shitake

Q-labos vam donosi potpunu novost na tržištu. Poznate su u narodnoj medicini u raznim krajevima svijeta već tisućama godina, kao prirodni modulatori imunološkog sustava, te im se danas pripisuje čak 126  svojstava. 30-godišnje znanstvene studije su dokazale njihovu netoksičnost, te se mogu koristiti svakodnevno, bez neželjenih posljedica po ljudski organizam. Osim dijetalnih vlakana, minerala i vitamina (naročito vitamina D), gljive sadrže polisaharide koji pripadaju skupini najboljih beta glukana.   1) Cordyceps je prirodni sastojak, izvrstan je antioksidans ,  te se naročito preporuča osobama koje se izlažu ekstremnim fizičkim naporima.  2) Shiitake su poznate gljive koje se tisućama godina primjenjuju u prirodnoj medicini. Ona sadrži dosta minerala (kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij), dosta vitamina B skupine (B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12), amino kiseline i biljna vlakna. Zbog svog bogatog sadržaja vitamina, minerala te proteina, ove gljive primjenjuju se kao nadopuna prehrani. 3) Reishi gljiva je bogata ugljikohidratima, esencijalnim aminokiselinama, proteinima, vitaminima (B-2, B-3, B-5, D) te mineralima (kalcij, željezo, fosfor). Najaktivniji sastojak ove gljive je jaki imunostimulans beta glukan. Na taj način štiti organizam.  

*Qlabos je brand  koji se već dulje vrijeme (od 2008.) uspješno bavi proizvodnjom i distribucijom dodataka prehrani, između ostalih i proizvode od ljekovitih gljiva.

Za sada uspješno proizvodimo tri vrste gljiva: Shiitake, Reishi i Cordyceps .

Naši proizvodi su testirani na HZJZ, te na temelju tih testiranja imamo pravo na zdravstvene tvrdnje; poboljšavaju imunitet (vitamin D), povoljno utječu na srce i kardiovaskularni sustav ( Fe ) . U posjedu smo još tridesetak drugih kultura ljekovitih, medicinski priznatih gljiva do kojih smo došli na edukaciji u Americi kod najvećeg proizvođača dodataka prehrani od ljekovitih gljiva.

Aloha Medicinals Inc. je tvrtka iz Nevade, SAD, međunarodno priznata, sa dugogodišnjim iskustvom na području uzgoja gljiva, koja je prepoznala naš trud i kreativnost te nam odala priznanje svojim pozivom, te nas nagradila cerifikatima ali i znanjem koje su nam prenjeli.   Tradicija upotrebe gljiva u zdravstvene svrhe na naše je prostore stigla sa Dalekog Istoka. Dok su u našoj vlastitoj tradiciji u tu svrhu uvijek korištene biljke, susret sa novim kulturama nam je proširio spoznaje o mogućnosti upotrebe gljiva i velikoj vrijednosti nekih vrsta gljiva. Budući da je ono što većina ljudi naziva gljivom u biti samo njezino nadzemno plodno tijelo koje služi za izbacivanje sjemena(spora) mi smatramo da je naš izbor da sami uzgajamo gljive koje nam trebaju, ekološki gledano, najprihvatljiviji oblik gljivarstva i ponosni smo trudom uloženim da pri proizvodnji očuvamo čistoću naših proizvoda od raznih umjetnih kemijskih dodataka.   Sve vrste Q-labos ljekovitih gljiva, uzgojene se i prerađene u Hrvatskoj.    

Virido labo d.o.o.

9. Novoselski odvojak 17a, Zagreb

Tel. 01/6555593, Mob.095/6555-556

Hypo-alpe-adria bank

IBAN:HR1125000091101403919

Trgovački sud u Zagrebu Tt-14/12336-2

OIB.39715482625

MBS 080877489

Osnivači/članovi društva: Sanja Ambrinac

Temeljni kapital 240.200,00 uplaćen u cijelosti